Rafila, despre creșterea cazurilor de COVID din China

Ministrul Sănătății a declarat că este de părere că situația COVID din China este una diferită față de cea din Europa. Aproape toate statele din Europa se află în zona verde, majoritatea renunțând la starea de urgență și ridicând restricțiile anti-COVID-19.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie".

Cel mai puternic centru economic al Chinei, orașul Shanghai, trece printr-un nou val de infectări, mult mai sever față de cele anterioare. Autoritățile s-au văzut nevoite să impună un lockdown cu reguli stricte pentru siguranța și sănătatea locuitorilor. Cu toate acestea, cazuri cresc tot mai mult în fiecare zi și au fost înregistrate și câteva decese.

Mai mult, sănătatea psihică a locuitorilor este grav afectată de situația care se prelungește de mai bine de doi ani. Aceștia sunt închiși în case fără a avea voie să părăsească locuința fără motiv bine întemeiat, orașul este paralizat, iar presiunea psihologică îi face pe mulți sp cedeze.