Carnea de curcan, alternativă pentru masa de Paști

În ultima perioadă, prețurile la produsele alimentare a explodat considerabil. Cu pași repezi se apropie sărbătorile pascale, iar românii au și început să facă cumpărăturile necesare. Nelipsită de pe masa de sărbătoare este carnea de miel, însă în acest an se așteaptă prețuri uriașe. Cei care vor să economisească și să mănânce sănătos înlocuiesc carnea de miel cu cea de curcan.

Carnea de curcan este foarte benefică pentru sănătatea organismului uman. Fie că este preparată la cuptor, grătar sau în ciorbe, aceasta îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ajută la scăderea nivelului de colesterol. Cel mai mare procesator din ţară de carne de curcan ambalează sute de tone de carneși le distribuie către magazinele din toate județele țării pentru ca românii să se aprovizioneze din timp cu cele necesare.


Cât costă un kilogram de carne de miel

"Avem toată gama de produse preparate. Cu siguranţă carnea curcan va fi mai ieftină în piaţă acum de Paşte decât carnea de miel. Anticipam preţuri 18-19 lei pe kg, carnea de miel va fi cu siguranţă mult mai scumpă", spune Răzvan Sandru, director general firmă producătoare de carne.

Oamenii se arată mulțumiți de prețul accesibil al cărnii de curcan față de prețul unui kilogram de carne de miel. Un kilogram de carne de curcan pornește de la 13 lei, iar carnea de miel ajunge să coste în unele magazine peste 40 de lei kilogramul.