Andrew Parsons a făcut un apel la pace

Andrew Parsons și-a început discursul de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Beijing cu un mesaj de pace, în contextul războiului din Ucraina, care a izbucnit în urmă cu zece zile.


"În această seară, vreau să încep cu un mesaj de pace”, a spus Andrew Parsons, în limba engleză.


Nici nu a apucat bine să vorbească, iar televiziunile din China i-au dat volumul foarte încet, pentru ca oamenii să nu își dea seama ce anume vrea să transmită în engleză. Mai mult de atât, traducătorul nu a vrut să traducă în chineză părțile în care Andrew Parsons le vorbea oamenilor despre războiul din Ucraina. Anumite părțile ale discursului său (cele de mai jos) au fost și ele cenzurate de CCTV.


"Ca lider al unei organizaţii în care diversitatea este celebrată şi diferenţele sunt îmbrăţişate, sunt îngrozit de ceea ce se întâmplă în lume în acest moment. Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistiţiul olimpic reprezintă o rezoluţie ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat”, a mai afirmat Andrew Parsons