Au fugit în România prin apele râului Tisa

Patru ucraineni cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani au fugit din Ucraina de frica de a nu fi trimiși la război. Aceștia au decis să se refugieze în România, însă pentru că bărbații ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu au permisiunea de a părăsi ţara pe timpul stării de urgenţă, cei patru au decis să treacă peste râul Tisa.

Bărbații au fost depistați în această dimineață de către polițiștii de frontieră români și au fost aduși în vama din Sighet pentru a li se acorda mai multe îngrijiri medicale.


Cei patru bărbați erau aproape în hipotermie

Cei patru au povestit că au plecat împreună pe jos și au fost nevoiți să treacă prin apa râului care este rece ca gheața. Polițiștii și-au dat seama din start că bărbații sunt aproape în hipotermie.

Ulterior, ucrainenii au fost transportați la spital pentru mai multe îngrijiri medicale. Cei patru au solicitat azil în România, iar astăzi urmează să fie cazați la un centru de refugiați din Șoncuta Mare.


Care sunt condițiile de intrare a refugiaților din Ucraina în România

Bode a menționat că intrarea în România a refugiaților ucraineni se face pe baza unui pașaport biometric.

Reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au anunțat că persoanele care vin din Ucraina în România vor fi scutite de carantină. A fost decis ca regula să fie aplicată indiferent dacă cetățenii ucraineni sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.