Refugiată din Ucraina, moartă într-un cămin din Galați

Bătrâna a ajuns în România împreună cu rudele sale, fugind din calea războiului din Ucraina. Femeia împreună cu apropiații săi au fost cazați într-un cămin din orașul Galați pus la dispoziție de autorități pentru persoanele refugiate.

În noaptea de duminică spre luni, bătrâna a suferit un stop cardio-respirator. A fost solicitat de urgență serviciul 112, iar femeii i s-au făcut manevre de resuscitare timp de o oră, însă fără nici un succes.

Rudele bătrânei au afirmat că aceasta avea mai multe probleme medicale, dar și stresul și emoțiile ultimelor zile i-au afectat și mai mult sănătatea.


Peste 33 de mii de ucraineni s-au refugiat în România

Peste 33.000 de cetăţeni ucraineni sunt, în prezent, în România, dintre care 373 au aplicat pentru procedura de azil, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după şedinţa Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din ţara vecină.

Potrivit acestuia, Poliţia de Frontieră este mobilizată cu efective sporite în această perioadă şi continuă eforturile derulate alături de alte instituţii ale MAI şi ale statului pentru a gestiona situaţia.