România închide spațiul aerian pentru Rusia

România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol pentru Rusia şi a dreptului de aterizare în România pentru aeronavele rusești. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă Dan Cărbunaru a prezentat deciziile luate în urma ședinței pentru gestionarea crizei din Ucraina.

„În primul rând, aş vrea să vă anunţ că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Totodată, urmează ca România să demareze proceduri de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.


Mai multe țări din Europa și-au închis spațiul aerian pentru Rusia

De asemenea, Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat ieri că vor închide spaţiului lor aerian pentru aeronavele companiilor rusești în urma invaziei armatei rusești în Ucraina. Compania naţională poloneză LOT a anunţat anularea tuturor zborurilor spre Moscova şi Sankt Petersburg cu începând de vineri după-amiază.

Republica Moldova și-a închis spațiul aerian în urmă cu câteva zile, iar toate zborurile vor fi amânate până pe 4 martie 2022.

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a dispus suplinirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au o expunere destul de ridicată.