Elev bătut de profesorul său de matematică

Poliția locală a anunțat că s-a autosesizat în privința acestui caz, însă, momentan, părinții copilului nu au depus o plângere penală împotriva profesorului, potrivit monitorulcj.ro.

Inițial, mama elevului agresat nu i-a dat crezare fiului său când acesta i-a povestit că ar fi fost bătut de cadrul didactic. Aceasta susține că băiatul ei este o fire mai neastâmpărată și a crezut că este doar rodul imaginației sale, de aceea nu l-a luat în serios. Însă lucrurile s-au schimbat atunci când femeia a fost telefonată de diriginta băiatului.

„Astăzi (marți, n. red.), la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală”, a povestit mama elevului.

Mama băiatului a menționat că va depune o plângere penală pe numele profesorului de matematică care i-a agresat fiul.


Poliția din Turda s-a autosesizat în acest caz

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au precizat că polițiștii s-au autosesizat cu privire la acest caz și vor efectua cercetări pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc incidentul.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un elev al unei unități școlare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie, polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cauză au fost demarate cercetări și vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul.”, a informat miercuri IPJ Cluj.

Totodată, cazul se află în atenția polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Cluj.