Anchetă DNA la Primăria Capitalei. Există suspiciuni de corupție

Ancheta ar fi început în urmă cu aproape un an. Atunci, după ce a fost dat afară, un fost angajat al primăriei a mers la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și a povestit procurorilor cum au fost aranjate mai multe concursuri de angajare, așa încât consilieri ai edilului să ajungă pe funcții de directori în diferite instituții din subordinea „navei-mamă”.

Este vorba despre Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Directia generala de arhitectura peisagistica si monumente de for public. DNA nu a confirmat până acum această variantă și nu a oferit alte detalii. Certitudinea este că cel puțin o parte dintre faptele cercetate acum de către anchetatori s-au petrecut în timpul mandatului actualului primar al Capitalei, Nicușor Dan.


Nicușor Dan: Procurorii și-au făcut temele înainte de vizită, cu ajutor din primărie

„Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziţie, am spus că bineînţeles, eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi eu le-am spus "da", sigur.

Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar, pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun o să discut cu ei. Procurorii şi-au făcut temele înainte de vizită, cu ajutor din primărie”, a declarat Nicușor Dan.


Surse politice, citate de stiripesurse.ro, susțin că ar fi vorba despre angajări făcute în Primăria Capitalei de către Nicușor Dan, ca parte a înțelegerii cu fostul lider PNL, Ludovic Orban.