Bătrânii din România trăiesc în singurătate și lipsa unui trai decent

Peste jumătate dintre bătrânii care au apelat la Fundația Regală Margareta a României după ajutor locuiesc singuri, în mediul rural sau în orașe mici. Aceștia au spus că nu au acces la informații, la servicii specializate și duc lipsă de sprijin material.

În anul 2021, 900.000 de pensionari în vârstă din țară au avut o pensie de sub 1.000 de lei. Telefonul vârstnicului 0800.460.001, este destinat tuturor persoanelor bătrâne care au nevoie de ajutor sau care se află într-o situație grea.


Vârstnicii duc lipsă de comunicare

„Ne impresionează vârstnicii care nu se spun că nu au cu cine să stea de vorbă. Care ne spun că deși mâncare găsesc, o persoană cu care să vorbească este mai greu de găsit. Sunt vârstnici cu foarte multe probleme. Pe primul loc se află nevoia de informații utile.

În 2021, cea de-a doua nevoie a fost de sprijin financiar. Împreună cu donatorii și sponsorii le-am oferit tichete sociale, pachete cu alimente sau produse de igienă”, spune Roxana Molocea, coordonatorul programului Telefonul Vârstnicului de la Fundația Regală Margareta a României.

Numărul poate fi apelat de luni până vineri între orele 8.00 și 20.00, și sâmbătă între 8.00 și 16.00.