Amendă uriașă pentru persoanele care vor purta în continuare mască textilă

În urma aprobării noilor măsuri, este nevoie și de o verificare a cetățenilor pentru a fi siguri că respectă aceste restricții. Agenții vor fi cei care vor avea grijă ca românii să se conformeze. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat cum se va face verificarea în teren și ce indicații vor primi agenții, acesta precizând că nu este nevoie de indicații, ci de lege.

"Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului", a declarat Lucian Bode, la un post TV.


Până la 2.500 de lei amendă pentru purtarea unei măști textile

Ministrul a mai afirmat că potrivit spuselor experților, tulpina Omicron se răspândește cu repeziciune, iar transmisibilitateaacesteia este una foarte mare. În aceste condiții, purtarea măștilor de protecție este esențială în limitarea răspândirii virusului.

Bode a mai menționat și despre sancțiunile care vor fi aplicate persoanelor care nu vor conforma noilor reguli, și anume de a purta doar mască medicală sau de tip FFP2.

"Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor", a menționat ministrul de Interne.