Un zid a căzut peste o linie de tramvai din București

Totul s-a petrecut la o stație de tramvai din Șoseaua Progresul, unde o echipă de muncitori demola o clădire veche. În timpul lucrărilor de demolare, un excavator a atins firele de contact ale tramvaielor, rupându-le, astfel fiind sistată circulația tramvaielor. În procesul de demolare, zidul care se afla chiar la câțiva metri de linia de tramvai a căzut peste aceasta.

Pe linia care a fost avariată circulau tramvaiele 8, 25 și 47. Transportul în comun a fost oprit în zonă, iar muncitorii au lucrat pentru eliberarea liniei de tramvai. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și pompieri.

„La data de 05.01.2022, în jurul orei 09.00, Secția 18 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Șoseaua Progresului sector 5, pe parcursul unei demolări controlate, o porțiune din fațada clădirii a căzut pe trotuar”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Nu există victime în urma incidentului

Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit în urma incidentului. Poliţia a pornit o anchetă pentru distrugere din culpă, iar firma riscă o amendă de zeci de mii de lei.

„Cu ocazia intervenției s-a stabilit că imobilul supus demolării este situat pe str. T Vladimirescu, existând autorizație de demolare.
De asemenea, s-a stabilit că pe timpul demolării, un excavator a atins cu brațul firele de contact ale tramvaielor, rupându-le , astfel fiind blocată circulația tramvaielor. Nu a fost vătămată nicio persoană. În cauză, Secția 18 Poliție s-a sesizat, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, au mai precizat polițiștii.