Şoriciul fals care este vândut sub masca celui "tradiţional" costă în jur de 30 şi 80 de lei kilogramul. Cumpărătorii spun că nu este deloc ieftin, însă puțini dintre aceștia se prind că acest șorici nici măcar nu este natural.
Comercianții recurg la o rețetă simplă pentru ca să își vândă marfa și să profite de prețurile majorate din această perioadă. Şoriciul industrial este introdus în acid lactic pentru a se face mai fraged, mai moale sau este opărit. După aceasta, șoriciul este prăjit şi lăsat la saramură pentru a fi cât mai aproape de gustul celui adevărat.
Cum deosebit un șorici adevărat de unul industrial
”Un șorici real este cel pârlit cu foc de paie sau cu foc de lemn. Acest lucru se întâmplă în mod normal doar în fermele mici sau gospodării. Se mai practică extrudarea șoriciului ceea ce este cu totul și cu totul altă metoda care face ca șoriciul să fie mai pufos, îi crește volumul” a explicat Ioan Ladoși, președintele asociației crescătorilor de porci.
Un șorici natural de porc poate fi recunoscut după textură, acesta trebuie să ”tremure”, să fie moale și fraged. Șoriciul adevărat este pârlit cu paie, frecat cu sare și apă rece. Totodată, și prețul face diferența, în condițiile în care un aliment de calitate este mai scump.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nici șoriciul nu mai e ce a fost! În preajma sărbătorilor, comercianții vând șorici industrial. Din ce este făcut acesta.