Și-a pierdut un ochi din cauza focurilor de artificii

Tânărul a aprins niște focuri de artificii de ziua lui, însă bucăți din materialul pirotehnic i-au sărit în ochi. Victima a fost transportată de urgență la o clinică oftalmologică din Iași, aflându-se într-o stare gravă.

Asemenea incidente au loc în fiecare an în ajunul sărbătorilor de iarnă. În dorința de a crea un mpment frumos, oamenii recurc la materiale pirotehnice care declașează situații tragice.


15.000 de kilograme de articole pirotehnice ascunse într-un autocamion

Polițiștii de frontieră din Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul IPJ, au identificat, duminică, o încărcătură de 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, ascunse într-un autocamion în spatele unor paleți de cartofi, pe care un cetățean român a încercat să le treacă vama pentru a le introduce în țară, fără autorizații legale.

Vânzarea produselor pirotehnice este foarte populară în mediul online. Comercializarea acestor materiale sau utilizarea acestora este ilegală prin lege, iar amenzile pentru o astfel de încălcare sunt usturătoare. Chiar și așa, oamenii continuă să vândă și să cumpere astfel de materiale pentru a da o pată de culoare unor sărbători. Însă de multe ori lucrurile pot lua o altă întorsătură și pot duce la mari tragedii.