O mamă din Mehedinți este acuzată că și-ar fi omorât doi bebeluși, pe care i-ar fi îngropat în grădină

Grozăvia a ieșit la iveală după ce fiica de 16 ani a femeii a sunat la 112. Fata, elevă olimpică, le-a spus oamenilor legii că mama sa a bătut-o și că în curtea casei sunt îngropați doi bebeluși.

Unul dintre copii s-ar fi născut în toamna anului 2018, iar celălalt anul trecut. Nici vecinii, nici autoritățile nu au bănuit că femeia fusese gravidă. Procurorii au strâns suficiente probe care să o incrimineze. Cu toate acestea, mama susține că a avortat la ambele sarcini și s-a speriat, apoi a îngropat trupurile copilașilor.

„Am greșit, nu mi-am dat seama atunci, pe moment. Cu ambii copii s-a întâmplat același lucru”, a declarat suspecta.

Reporter - mama bebelușilor:

-Dar de ce i-aţi îngropat în curte?
- Unde voiaţi să-i îngrop? Să îi dau la câini sau ce să fac cu ei?
- La cimitir, de exemplu, sau să-i faceţi o slujbă.
- Nu se face slujbă la aşa ceva. Mie mi-a mai murit o fată la vârsta de nouă luni şi ştiu ce înseamnă o înmormântare. - Observator.

Copiii au fost îngropați la o distanță de 50 de centimentri unul de altul

„Urmare a percheziţiei efectuate în cauză, au fost identificaţi în curtea casei la o distanţă de 50 de centimetri unul de celălalt, unul era pus într-o pungă de plastic, iar celălalt a fost într-o cutie de carton”, a transmis Lavinia Șișman, procuror Parchetul Mehedinți.

„Cu privire la unul dintre cadavre, întrucât s-a efectuat o expertiză medico-legală în cauză, fiind identificate urme din bebelușul respectiv, s-a stabilit că a fost născut viu, în sensul că a avut o viață intrauterină de 38 – 39 de săptămâni, ceea ce înseamnă că cel puțin cu privire la una dintre fapte se conturează săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Cu privire la cel de-al doilea cadavru pe care l-am găsit s-a dispus o expertiză antropologică și a fost trimis în vederea expertizării”, a completat aceasta.

Femeia acuzată mai are acasă încă doi copii, minori și ei. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu și riscă să stea după gratii chiar și 20 de ani, dacă va fi găsită vinovată. Fata care a denunțat-o la poliție este acum în grija statului, în timp ce ceilalți doi copii au rămas alături de mama lor, acasă, întrucât autoritățile au susținut că aceștia ar fi bine îngrijiți.