Primul test de sarcină pe bază de salivă

Salignostics, firma care a inventat testul pe bază de salivă, a finalizat cu succes toate testele clinice, realizate în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât şi neînsărcinate, finalizând și mii de teste analitice.

Specialiștii au pornit de la aceleaşi principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov - kitul de testare rapidă pentru identificarea virusului COVID. Kitul de sarcină Salistick are proprietatea de a detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi oferă rezultate de detectare a unei sarcini timpurii.


68% dintre femei preferă un test de sarcină pe bază de salivă

Piaţa globală anuală a testelor de sarcină are o estimare de peste 2 miliarde de dolari, fiind vândute anual sute de milioane de teste. Potrivit cercetărilor efectuate de Salignostics, peste 68% dintre femeile intervievate ar recurge la un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiţionale de identificare a unei sarcini.

Kitul de testare COVID pe bază de salivă al companiei Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi vândut în întreaga Europă. Totodată, acesta este singurul test rapid de testare a virusului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Naţional de Sănătate din SUA. De-a lungul pandemiei, compania a furnizat sute de mii de kituri în toate țările din Europa şi Africa.