Pelerinajul Sfântului Mina din București. Credincioșii stau la coadă

Mii de creștini au venit joi la pelerinajul de Sfântul Mina din Capitală. Special pentru pelerini a fost modelat un trotuar cu garduri care duce la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”-Vergu. În racla sfântă se adăpostește un fragment din moaştele sfântului Mina și se află în curtea bisericii.

Din anul 1874, biserica „Sfântul Mucenic Mina" din Bucureşti păstrează fragmente din moaştele Sfântului Mina. Acestea au fost aduse de la Mânăstirea „Sfântul Mina" din Egipt şi puse într-o raclă realizată în anul 1941, cu sprijinul arhiereului Veniamin Pocitan. Acum moaştele Sfântului Mina se află într-o nouă raclă, sfinţită pe 9 noiembrie 2011 de Patriarhul României.

În ce orașe se mai află moaște ale Sfântului Mina

Moaştele Sfântului Mina se află şi în Catedrala mitropolitana din Iaşi unde credincioșii se pot închina. Printre moaştele celor 32 de sfinţi, în această Catedrală se află şi un fragment din moaştele Mucenicului Mina.

Totodată, și în Biserica „Sfântul Mina" din cartierul Obcin (Suceava) se găsesc două fragmente din moaştele Sfântului Mina. Acestea au fost aduse din Grecia în august 2001 de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.