Schimb de replici între managerul Spitalului Ploiești și jandarmi după incendiu

Managerul spitalului a aflat, când a ajuns cu autoturismul personal în fața porții de intrare în curtea secției de boli infecțioase, că poliția a dispus ca nimeni să nu intre cu autovehicule în curtea unității.


„Lăsaţi-mă să intru. (..) Chemaţi-l pe băiatul de la jandarmi să mă lase să intru în curtea spitalului, sunt director, vă rog!", le-a transmis managerul Bogdan Nica.

„De la poliție nu ne dă voie să dăm drumul la nicio mașină străină”, ia spus o persoană de la pază.


Directorul instituției a întrebat dacă trebuie să își lase mașina la poarta spitalului pentru a intra în curte să semneze, alături de reprezentanții ISU, procesul verbal.


„E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare? Lăsaţi-mă să intru! Am treabă! Sunt cu colegii de la ISU să încheiem procesul verbal. Deschideţi-mi poarta!", a mai spus el.


În cele din urmă, managerul a fost lăsat să intre.


Dosar penal după incendiul de la spitalul din Ploiești

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la spitalul Ploiești în care au murit doi oameni, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Doi bărbați de 74, respectiv 75 de ani, au murit și 15 pacienți au fost evacuați. Angajata unității medicale a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.


„Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc”, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, după incendiul de la Spitalul suport Covid din Ploiești. ”Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine”, a declarat Cseke Attila.


Managerul spitalului Movila, Bogdan Nica, a declarat că secția în care s-a produs incendiul era renovată, instalația electrică verificată și existau detectoare de oxigen. Flăcările s-ar fi aprins în timp ce o infirmiera încerca să îi repună masca unui bolnav de COVID-19.


„Există o autorizație parțială, a trebuit să refacem documentația [...] Am modificat instalația de oxigen, am pus-o pe stocator, nu pe butelii. Bolnavii se tratează cu oxigen pe stocator, cu oxigen lichid, inclusiv în camera respectivă. Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie.

O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul. Încerca să îi repună masca unui bolnav foarte agitat, s-a mișcat patul, a apărut o flamă, o colegă a venit cu extinctorul", a precizat managerul unității medicale.