Amendă pentru lipsa de medicamente dintr-un spital din județul Gorj

Directorul Spitalului din Târgu Cărbunești a fost sancționat cu o amendă de 10.000 lei pentru că, în urma unei verificări, anumite medicamente nu s-au găsit în stocul unității medicale. Pe lângă Fraxiparină, care lipsea cu desăvărșire, spitalul nu avea nici Remdesivir şi Tocilizumab, medicamente necesare pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19.

Medicul Mădălina Roibu, directorul medical al Spitalului din Târgu Cărbuneşti, este de părere că amenda a fost aplicată în mod injust, deoarece solicitarea medicamentelor a fost făcută la DSP, însă la spital acestea nu au ajuns.


Alimentarea cu oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești s-a oprit brusc câteva săptămâni în urmă

Chiar dacă medicul nu este de acord cu această sancționare, medicul susține că nu va contesta amenda deoarece nu vrea să le supună pe colegele sale unui stres suplimentar.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, alimentarea cu oxigen din spitalul din Târgu Cărbunești a încetat să funcționeze brusc. În acel moment, în spital erau internați 150 de bolnavi, iar cel puțin 80 dintre pacienți au avut nevoie de suport cu oxigen. Planul Roșu a fost activat, iar în urma acestei întâmplări, cinci bolnavi au decedat. Poliţia a deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.