Pacienții români infectați cu coronavirus, transferați în Germania

„Se abilitează Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență, să semneze acordul pentru transferul pacienților cu forme severe și grave de COVID-19 în Republica Federală Germania”, se comunică în hotărârea adoptată de CNSU.

Transportul pacienţilor români se va realiza cu aeronavele din dotarea Ministerului Apărării Naţinale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.


Unitățile medicale din țară cedează

Conform CNSU, decizia a fost luată în urma agravării situației epidemiologice la nivel național, potrivit căreia spitalele, secțiile de primiri urgențe și secțiile ATI nu mai fac față numărului de bolnavi de COVID cu forme grave sau severe care au nevoie de suport respirator invaziv sau neinvaziv.

De asemenea, autorităţile guvernamentale din România au luat în considerare faptul că „la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de COVID-19 și este imperios necesar acordarea asistenței medicale de specialitate în secții de terapie intensivă”.