Jurnalistul Doru Dinu Glăvan a murit la 75 de ani în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19

Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În anul 1965, la 19 ani, devine corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. La scurt timp, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.

Din inițiativa sa ia naștere, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, Radio România Reșița capătă statul oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. Sub conducerea sa, stația ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență.


„Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia", afirmă sursa citată.