Orașul Focșani a intrat în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a decis carantinarea orașului după ce rata de infectare din municipiul reşedinţă a înregistrat o incidență de 7,72 cazuri la mia de locuitori. Decizia a intrat în vigoare începînd cu ora 0.00.

Prin urmare, toţi focşănenii sunt obligați să poarte mască pe stradă şi să aibă asupra sa declaraţie pe pe proprie răspundere, dacă intenționează să iasă din case între orele 20-5.00, în cazul în care nu sunt vaccinaţi ori nu au un certificat care să ateste că au fost deja infectați cu virusul COVID-19. Persoanele vaccinate trebuie să aibă la ele certificatul verde.


Noi măsuri propuse pentru orașul Focșani

Joi, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, i-a cerut primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, să întreprindă urgent măsuri noi pentru a stopa creșterea numărului de infectări COVID-19 și pentru a evita un scenariu tragic.

Prefectul cere edilului Focşaniului să organizeze centre de testare gratuită a populaţiei, să deschidă noi centre de vaccinare dar şi derulare a unei campanii vizibile şi eficiente cu privire la importanţa vaccinării. Totodată, autoritățile vor verifica dacă se respectă restricțiile impuse pentru a reduce infectarea cu coronavirus.