Regina Elisabeta a fost internată în spital pentru o noapte

„După sfatul medical de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru unele investigaţii preliminare, revenind la Castelul Windsor la prânz şi se găseşte într-o stare bună”, a transmis Palatul Buckingham, joi noapte.

Miercuri a fost anunțat faptul că regină anulează o călătorie în Irlanda de Nord şi se conformează sfaturilor medicilor de a se odihni timp de câteva zile, după ce a avut un program încărcat.

Regina a fost adusă cu maşina la spitalul Edward VII din Marylebone, ce se află la 32 de kilometri distanță de Windsor, şi a fost consultată de medicii specialişti.


Motivele internării reginei

Potrivit BBC, consultațiile medicale nu au legătură cu virusul COVID-19. Internarea temporară a reginei a fost din motive practice, iar suverana a revenit la reședință joi după-amiază.

După o perioadă de 8 ani, este prima dată când regina își petrece noaptea în spital. În 2013, suverana a avut simptome de gastroenterită. Potrivit informaţiilor oficiale, calendarul de angajamente al reginei pentru luna octombrie are în program cel puţin 16 evenimente.

Este planificat ca regina să conducă o delegaţie regală la COP 26 de la Glasgow, conferinţă privind problemele climatice care vor avea loc peste două săptămâni. Elisabeta a II-a are 95 de ani şi este cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii.