Stația de oxigen din Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.

"Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judeţ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbuneşti. A fost solicitat sprijin din judeţele învecinate. În acest moment, o parte dintre pacienţi sunt transportaţi cu ambulanţele către alte spitale", a spus Florin Chisim.

În secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19, sunt internaţi 15 pacienţi. Până în prezent nu se ştiu cauzele defecţiunii.

Pacienții sunt transferați spre alte unități medicale din apropiere

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin la spitalul din Târgu Cărbuneşti 2 autospeciale pentru transport victime multiple şi 4 ambulanţe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen, informează IGSU.

Totodată, din judeţele limitrofe acţionează următoarele resurse: ISU Mehedinţi - 3 ambulanţe SMURD; ISU Hunedoara - 1 autospecială pentru transport victime multiple; ISU Dolj - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanţă SMURD şi ISU Vâlcea - 1 microbuz, 2 ambulanţe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 de butelii de oxigen, potrivit Agerpres.