Șoșoacă a refuzat să își pună masca de protecție în Parlament

Norma sanitară de purtare a măștii de protecție este un subiect controversat în rândul populației, dar și în rândul oamenilor politici. Senatoarea Diana Șoșoacă este recunoscută drept una dintre persoanele care militează contra vaccinării Covid-19 și altor restricții impuse de autorități.

În cadrul ședinței de învestire a Guvernului Cioloș din Parlement, aceasta a apărut la microfon fără masca de protecție. Acest lucru a dezlănțuit un adevărat scandal între parlamentari.


Un salut cordial pentru premierului Ungariei, Viktor Orban

Președintele de ședință i-a atras atenția senatoarei că trebuie să poarte mască de protecție, lucru ce a enervat-o pe Șoșoacă și a început să țipe. Aceasta și-a argumentat gestul prin probleme de respirație, susținând că are o adeverință medicală care îi permite să nu poarte mască. Totodată, Șoșoacă a ironizat-o pe Anca Dragu: „Pentru colegii de la USR spun jos masca! Vă ascunde ipocrizia!„.

La finalul discursului său, senatoarea i-a transmis un „salut cordial” premierului Ungariei, Viktor Orban: „Poate cândva vom avea şi noi un guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”, a mai spus Diana Șoșoacă de la tribuna Parlamentului.