A trecut Prutul înot pentru a ajunge în România

Potrivit Vremea Nouă, moldoveanul a declarat că intenționa să ajungă tocmai în Austria. În urma cercetărilor efectuate de poliția vamală, bărbatul în vârstă de 43 de ani, cetățean al Republicii Moldova a încercat să intre ilegal pe teritoriul României, traversând înot râul Prut.

„Bărbatul a mai declarat că intenționa să ajungă în Austria, unde să-și găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.


Bărbatul urmează să fie judecat în Republica Moldova

Bărbatul a fost trimis înapoi în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, iar moldoveanul urmează să fie judecat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

″În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor”, a punctat Mirică.