Un șofer a lovit cu mașina doi polițiști după ce a refuzat să facă testul la alcoolemie

Nicolaie Grosu, în vârstă de 44 de ani, este un om de afaceri din localitatea Huși care a fost condamnat de Judecătoria Huși la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere şi o amendă în valoare de 22.500 de lei pentru ultraj, refuzul și sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 120 de zile la S.C. Parcuri Verzi S.R.L. Huşi/ S.C. Ecosalubrizare Prest S.R.L. Huşi, judeţul Vaslui”, au mai stabilit judecătorii.

Decizia instanţei care a fost pronunţată la data de 12 octombrie nu este una definitivă. În data de 28 iunie 2021, bărbatul a fost oprit în trafic de către agenții de poliţie. Șoferul mirosea puternic a alcool, iar oamenii legii i-au cerut să facă testul la alcoolemie. În acel moment, bărbatul a încercat să fugă, accidentându-i pe cei doi poliţişti rutieri.

Cu ce traume s-au ales cei doi agenți de poliție accidentați de bărbat

Unul dintre polițiști a fost luat efectiv pe capota automobilului condus de omul de afaceri şi a avut noroc să scape cu viață în urma impactului. Celălalt agent de poliție a fost călcat cu roata maşinii pe un picior şi rănit la o mână.

La scurt timp, o patrulă a Jandarmeriei l-a găsit pe bărbat, însă acesta a refuzat categoric să fie transportat la spital pentru a i se preleva probele biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie.

Într-un final, omul de afaceri a fost testat alcoolscopic, rezultatele depistând o alcoolemie de 1,28 mg/l în aerul expirat. Nicolaie Grosu a fost arestat preventiv şi în prezent se află în Penitenciarul Vaslui.