Vârstnicii, obligați să intre în era digitală. Pensionarii vor primi talonul de pensie în format electronic

Legea care se referă la talonul de pensie digital a fost deja adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astfel, peste două milioane de vârstnici pot primi talonul pe e-mail sau în contul deschis pe Casa Națională de Pensii Publice, în loc să aștepte poștașul. Problema este că nu mulți sunt cei care știu să folosească internetul.


„N-am telefon performant şi chiar dacă ar fi din acela cu degetul, au vrut copiii să-mi dea, dar nu pot. Nu ne descurcăm cu telefoane performante. noi suntem bătrâni. Lasă, să vină poştaşul acasă”, a spus o pensionară pentru Observator.


Pe de altă parte, afirmă președintele Federației Naționale a Pensionarilor, Preda Nedelcu, ar fi fost mai bine dacă în locul acestei schimbări s-ar fi făcut o alta: majorarea pensiilor.


„Nu e o lege care să stârnească entuziasm în rândul pensionarilor. Pentru noi, pensionarii, e mai important să auzim că s-au elaborat acte normative prin care pensiile sunt majorate”, a declarat Nedelcu.


Totuși, acesta completează că „e de folos Casei Naționale de Pensii să-și diminueze cheltuielile cu suma de tipărire a acelor taloane mov”. În așa fel, cele 5 milioane de lei pe lună plătite de Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice pentru livrarea taloanelor către cei care primesc pensia pe card ar putea fi economisite.