Cine sunt cele opt victime ale tragediei aviatice din Italia

Potrivit Corriere della Sera, în accidentul aviatic a murit Dan Petrescu, 67 de ani, soția acestuia, Dorotea Petrescu Balzat, 65 de ani, și fiul lor, Dan Ștefan Petrescu, 30 de ani. Sursa citată mai arată că în tragedie a sfârșit și Filippo Nascimbene, 33 de ani, managerul unui start up, soția sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, 34 de ani, manager de marketing, și bebelușul lor, Raphael, dar și bunica micuțului. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu.

Aeronava efectua un zbor pe ruta Milano - București în momentul în care s-a prăbușit peste o clădire goală de la periferia orașului italian Milano. Totul s-a întâmplat repede, încât martorii spun că nu au auzit decât un zgomot al unui motor care nu funcționa, apoi o bubuitură.


„Eram acasă și am auzit un zgomot surd al unui motor care nu mai mergea. Nu am avut timp să ies să mă uit că dintr-o dată am simțit o bubuitură și am văzut fum peste tot. Un dezastru”, a declarat un bărbat.



Conincidență sinistră

Numele străzii pe care s-a prăbușit avionul a fost dat pentru a comemora cea mai mare tragedie civilă din istoria Italiei, tragedia Linate. În urmă cu 20 de ani, în dimineața zilei de 8 octombrie, o aeronavă a companiei Scandinavian Airlines care transporta spre Danemarca 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord.

În urma coliziunii, toate cele 114 persoane au murit pe loc, plus alți patru angajați ai companiei care administra aeroportul. Printre victimele acelei tragedii s-a numărat și un cetățean român, dar și un italian.