Ghiozdane oferite în dar copiilor nevoiași din Botoșani

Purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu, a declarat că ghiozdanele au fost oferite copiilor care provin din familii cu posibilități reduse din localitățile Balta Roșie, Ripiceni, Răuseni, Albești, Mihălășeni, Unțeni, Nicșeni, Săveni, Sârbi, Coțușca, Dorohoi și Ders .

"Ziua Pompierilor a coincis cu începerea noastră în școlar și ne-am dorit să sărbătorim acest eveniment într-un mod special. La 173 de ani de existență, tot atâția copiilor din județ, care provin din familii cu posibilități financiare reduse, au primit ghiozdane și rechizite de la pompierii botoșăneni. Pe lângă emoția întâlnirilor cu eroii lor, copiii, mulți dintre ei însoțiți de părinți, s-au arătat bucuroși de începerea școlii, dar și de sunt că vor avea ghiozdan noi și tot ceea ce le trebuie pe timpul lor orelor de curs, astfel încât să poată învăța în liniște " , a afirmat Lupu.

Ziua Pompierilor din România este marcată pe data de 13 septembrie, pentru a omagia Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București, menționează Agerpres.