România va primi mai mulți migranți afgani

Lucian Bode a afirmat că România este în așteptarea unui val de migranți afgani. Ministrul susține că se va interveni gradual la frontieră, iar deocamdată nu există sau creștere.

„Suntem pregătiți să intervin gradual, funcție de prezență care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne așteptăm la un val de migranți. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere ”, spune ministrul Lucian Bode.

Acesta a mai adăugat că anul trecut la frontieră au fost identificați 400 de migranți afgani, iar în acest an, până în luna august, au fost depuși 2700.


Gradul de ocupare în centrele de tranzacție este de circa 60-70%

Bode a mai specificat că cele nouă centre de tranzit, de custodie și de azil au un grad de ocupare de circa 60-70%, însă autoritățile române sunt gata să mărească capacitatea acestora.

Totodată, ministrul a mai subliniat că sunt cetățeni străini se vor reloca doar dacă nu vor prezenta pericol pentru români.

„ Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români” , ca menționat Bode.