Rafila, prognoza despre valul patru al epidemiei de COVID-19

Medicul afirmă că virusul nu se transmite dacă oamenii ar respecta distanța socială, măsură care în prezent este ignorată cu desăvârșire.

„În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie.”

Rafila consideră că premierul Florin Cîțu, Dan Barna și ministrul Sănătății ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii.

„Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu.”, a mai adăugat medicul.


Rafila consideră că campania de vaccinare a fost un eșec

Deputatul PSD îi acuză pe aceștia că nu au întreprins nimic pentru a opri infectarea. Mai mult, acesta susține că campania de vaccinare a fost un eșec, deoarece din ce în ce mai puține persoane optează pentru imunizare.

„Tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a declarat Alexandru Rafila.