Anglia preconizează eliminarea carantinei pentru persoanele vaccinate din SUA și UE

Guvernul Marii Britanii intenționează să adopte o nouă măsură relaxantă pentru persoanele din SUA și UE care își doresc să viziteze Anglia. Autoritățile vor să anuleze măsura carantinării obligatorie pentru cei care sunt vaccinați anti-Covid.

Companiile aeriene deja au început să facă presiuni pe Downing Street pentru ca autoritățile să relaxeze restricţiile. Noi reguli sau revizuirea acestora la nivel internaţionale de intrare în țară sunt aşteptate până la 31 iulie.

În prezent, scutiți de carantină sunt numai rezidenţii complet vaccinaţi din Marea Britanie care se întorc din SUA şi UE. Exceptați de la carantină însă, nu sunt cetățenii britanici care s-au vaccinat în altă țară.


37,5 milioane de cetățeni vaccinați

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a fost într-un lockdown total, iar populația a încercat să se adapteze situației. Anglia a fost țara care a adoptat unele dintre cele mai drastice restricții privind magazinele, localurile și chiar permisiunea de a ieși pe stradă.

Odată cu lansarea vaccinului, cetățenii au optat pentru această varinată pentru a reveni la normal cât mai curând. Până în prezent, în Marea Britanie s-au administrat 84.1 milioane de doze, iar 37,5 milioane de persoane sunt complet vaccinate.