Fără restricții pentru turiștii români în Bulgaria

Pentru a ajunge în Bulgaria, românii au nevoie doar de actul de identitate sau pașaportul, decizie valabilă până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

Guvernul Bulgariei a introdus pe 16 iulie mai multe modificări în legătură cu intrarea străinilor pe teritoriul țării, în contextul pandemiei cu coronavirus.

Așa cum prevede Ordinul oficial, „țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România”.


România este singura excepție

După cum se precizează și în textul de lege, România este unica țară pentru statul bulgar face o excepție.

„În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiștii români trebuie să știe că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere și de o relaxare mai mare a gradului de ocupare”, declară Sebastian Constantinescu, directorul general al firmei.

Acesta recomandă turiștilor să opteze pentru vacanțe în luna septembrie, pentru a beneficia de reduceri atractive, o vreme formidabilă.

Cea mai solicitată destinație este stațiunea Sunny Beach. Aici turiștii au parte de resorturi foarte mari, servicii de calitate și prețuri accesibile pentru orice buzunar.