Amendă pentru o femeie care a hrănit urși pe Transfăgărășan

O femeie din Capitală a fost amendată cu 500 de lei după ce le-a aruncat niște mâncare unor urși pe Transfăgărășan. Aceasta a fost văzută de jandarmi, care au şi amendat-o.

Săptămâna trecută, prima amendă de acest tip a fost oferită unui bărbat din Bucureşti care a fost amendat la fel cu 500 de lei după ce a hrănit animalele sălbatice.


Turiștii sunt îndemnați să nu hrănească animalele

Jandarmii îi îndeamnă pe turiști să nu se apropie de animalele sălbatice și în special să nu le ofere mâncare, în special atunci când întâlnesc urşi să nu se apropie de ei şi să nu îi hrănească.

În ultima perioadă, tot mai multe animale sălbatice ies din pădure și sunt în căutare de hrană, iar acestea pot fi destul de agresive. Mai mulţi oameni din Harghita și Covasna au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacaţi de urşi.


Prima persoană amendată pentru că hrănea urșii pe Transfăgărășan

Cu doar câteva zile în urmă, un bucureştean a fost amendat cu 500 de lei pentru că hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C - Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

"La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei", informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.