Sute de maturi, printre care și zeci de copii, mușcați de căpușe

Potrivit sursei citate, în perioada 1 aprilie - 14 iunie, la spital s-au prezentat peste 110 persoane care au fost înţepate sau muşcate de căpuşe, iar dintre acestea 44 sunt copii.

Ioan Asaftei a precizat că muşcătura sau înţepătura de căpuşă poate să producă durere în locul muşcăturii, umflătură, senzaţie de arsură în locul afectat şi chiar dificultăţi respiratorii. Acesta îndeamnă oamenii ca atunci când au constatat prezența căpușei să se adreseze de urgență la medic.

"Cel mai important lucru pe care-l avem de făcut după ce am constatat prezenta căpuşei este să mergem la un medic, la o cameră de gardă a unui spital, fie el de copii sau de adulţi. Îndepărtarea căpuşei este o intervenţie nu foarte facilă, pentru că este esenţial să fie smuls şi capul. În cabinetele medicale există instrumente speciale pentru această intervenţie", a afirmat Asaftei.

Insectele pot transmite boli

De cele mai multe ori, oamenii cred ca pot rezolva problema în condițiid e casă și ajung să înrăutățească situația sau apelează după ajutor medical în ultimul moment.

Cadrele medicale atrag atenţia că aceste insecte, prin muşcătura lor, sunt factori de risc în transmiterea unor boli precum Boala Lyme şi encefalita de căpuşă, potrivit Agerpres.