Cascasa Bigăr s-a prăbușit

Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşeste a fost filmat de o persoană care se afla în împrejurime. Fimarea a fost publicată de Romsilva pe pagina lor de Facebook. Totodată, Romsilva a dezmințit informaţiile conform cărora motivul surpării cascadei ar fi intervenţia omului în circuitul apei.

Cascada Bigăr este situată în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa și s-a prăbuşit din cauze naturale, sub propria greutate, după ce travertinul (piatra din care era formată cascada) și muşchiul s-au desprins.


Mesajul transmis de Romsilva

"Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și "activist de mediu". Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.

Care este adevărul? Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei. Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului. Informați-vă corect!", a transmis Romsilva pe pagina de Facebook.


Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin este considerată cea mai frumoasă din lume. Peste 100.000 de turişti se avântă să viziteze acest loc turistic și unic în lume.

În intervalul anilor 2017 - 2018, numărul turiștilor care au vizitat cascada a depăşit 100.000. Cel mai mare număr de vizitatori a fost înregistrat în perioada 1 - 6 iunie 2017, la scurt timp după ce amenajarea zonei a fost finisată.