Iohannis a susţinut o conferinţă în curtea Palatului Cotroceni, după ce s-a deplasat cu bicicleta de la reședință, în cadrul evenimentului Vinerea Verde.

„Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Calea de ieşire este vaccinarea în masă. Sunt implicat de la început (în campania de vaccinare, n.r.), voi continua să vizitez centrele de vaccinare, voi discuta cu oamenii şi voi face declaraţii publice, precum astăzi.

Dragi români, mergeţi să vă vaccinaţi!

Campania merge destul de bine, avem circa 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce - se reduce numărul de infectări, se reduc decesele, numărul pacienţilor la ATI - se vor relaxa, gradual, măsurile necesare pentru controlul răspândirii pandemiei.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează situaţia, fac propuneri şi, uşor-uşor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la alte măsuri până când ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa în mod normal. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin.

Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu, se vor tot îmbolnăvi şi muri oameni şi nu cred că îşi doreşte cineva aşa ceva", a spus preşedintele potrivit antena3.ro.