„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că măsura de carantinare zonală se prelungește pentru comuna Berceni, județul Ilfov, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat.

Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660343 din 10.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se prelungește începând cu data de 10.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 65/10.12.2020, desfășurată în urma analizei de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Berceni, județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Berceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 10.12.2020 a atins valoarea de 7,66/1000 locuitori.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU!

Totodată, vă informăm că în urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Clinceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, județul Ilfov. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Clinceni, rata de incidență cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1000 locuitori la 4,68/1000 locuitori.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/06.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Clinceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre", arată un comunicat al Prefecturii Ilfov potrivit digi24.ro.