„De asemenea, au fost depistate trei persoane urmărite, şase minori lipsiţi de supraveghere şi au fost constatate 39 de infracţiuni", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La acţiune, cei peste 730 de poliţişti au fost sprijiniţi de reprezentanţi ai CFR Călători, forţe ale Jandarmeriei Române şi Poliţiei Locale.

„Echipele de control au acţionat în 594 de trenuri de călători, 453 de staţii de cale ferată şi aeroporturi, fiind verificate peste 2.300 de persoane. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 39 de infracţiuni, au fost depistate 15 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, nouă dintre acestea fiind prinse în flagrant delict", arată sursa citată.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.028 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 805 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost aplicate 117 de sancţiuni la Legea 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 35 la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române. Alte 71 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării altor prevederi legale.

„Poliţia Transporturi acţionează zilnic în gări, aeroporturi şi în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autorităţile naţionale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică", precizează IGPR potrivit Agerpres.