Costul testelor va fi suportat de municipalitatea bucureșteană.

”Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, menționează primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea a afirmat că în București se vor face câte 5.000 de teste pe zi

”Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private si de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, a precizat Firea.

Pentru a beneficia de testul gratuit, Primăria a creat o aplicație pe care doritorii se pot înscrie on-line sau telefonic. Aplicația unde se pot face înscrierile online este testamcovid.assmb.ro