În cazul unui control rutier, la cererea agentului, șoferul va putea face dovada asigurării RCA, împreună cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare, în format electronic folosind un telefon sau o tabletă. Până acum, aceasta se putea face doar prezentând asigurarea în format fizic.

În cazul în care șoferul nu deține asupra sa nici asigurarea în format fizic sau electronic, polițiștii pot verifica datele asigurării RCA cu ajutorul unei baze de date, Administrare Istoric Date Asigurări Auto. Această bază de date permite verificarfea tuturor polițelor RCA emisă de către asiguratorii autorizați la cel mult cinci zile de la încheiere, menționează Mediafax.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial luni, 7 septembrie, urmând să intre în vigoare peste 3 zile, adică joi, 10 septembrie. În decursul acestor două zile încă trebuie să mai purtăm la noi asiguraerea RCA în format tipărit, pentru a nu încasa amenzi de până la 2.000 de lei și chiar suspendarea certificatului de inmatriculare.