„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul a menționat că exită mai multe măsuri pe care Guvernul urmează să le analizeze, printre care și limitarea programului pentru terase și cluburi.

„Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a mai spus premierul.

Acesta a ținut să precizeze că măsurile se află în analiză și încă nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea lor.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a conchis Orban.