Județul Argeș se pregătește să introducă 12 localități în carantină, din cauza focarelor de coronavirus, însă oamenii nu par să respecte regulile de distanțare socială, fie voit, fie constrânși de context.

Zeci de oameni au fost filmați în timp ce călătoreau înghesuiți într-un microbuz, pe ruta Pitești - Câmpulung Muscel.

O bună parte dintre cei care călătoresc în microbuz stau în picioare. Majoritatea au măști de protecție, însă asta e insuficient, deoarece aglomerația este prea mare ca să se poată ține cont de măsurile de distanțare socială.

Sursa foto: Libertatea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a discuta situația pandemiei din județ. Numărul de cazuri de coronavirus din Argeș s-a dublat în ultimele două săptămâni, iar acum, 12 localități din județ sunt monitorizate.

Luni va fi luată o decizie, astfel că autoritățile vor lua hotărârea de a carantina sau nu aceste localități.

Localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești sunt vizate de măsuri de carantinare.

Târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, dar și activitățile de agrement în piscine au fost suspendate până în data de 8 august.