„Spitalul nu a raportat tot la timp şi am fost nevoiţi să îi adunăm pe toţi cei din urmă. Acum s-au reglat conturile”, a declarat Manuela Trifan, șefa DSP Suceava, citată de mediafax.ro

Pentru ca problemele organizatorice să se poată rezolva şi pentru a limita efectele epidemiei din Suceava, din data de 3 aprilie, conducerea Spitalului Judeţean din Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari. Ieri, aceştia au plecat, iar la conducere a venit o echipă de medici din spital.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Nelu Tătaru a cerut echipei, care a fost coordonată de secretarul de stat Ionel Oprea, o evaluare completă a situaţiei de la Suceava, care include şi modul de raportare a deceselor.

„Spitalele, după cum vedeţi, uneori nu îşi duc datoria până la capăt, din punct de vedere raportare. La Arad s-au dat şi amenzi, dar nu asta este soluţia, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi să neglijezi aşa ceva”, a specificat Adriana Pistol, preşedintele Comisiei pentru Covid 19 din Ministerul Sănătăţii, pentru Mediafax.

Aceasta a menționat că în urma neraportării deceselor de la Suceava, Inspecția Sanitară de Stat poate aplica și acolo amenzi.