"Incepand de astazi, pe SFO este interzisa vanzarea de sticle de apa de unica folosinta", a anuntat marti aeroportul pe contul sau oficial de Twitter.

Aeroportul a anuntat ca anul trecut au fost vandute aproape 4 milioane de sticle de apa din plastic, iar multe dintre acestea nu au ajuns in cosul de reciclare.

"In medie, aproximativ 9.000 de sticle sunt cumparate pe Aeroportul International din San Francisco in fiecare zi si dorim sa facem tot ce putem pentru a reduce impactul", au indicat responsabilii aeroportului, precizand ca mai putin de 25% din sticlele de plastic sunt reciclate la nivel mondial, iar timpul de descompunere al unei singure sticle de plastic este intre 450 si 1.000 de ani.

Incepand de marti, calatorii nu vor mai putea cumpara sticle mici de apa imbuteliate de la restaurante, cafenele, sali de asteptare, magazine sau de la distribuitoare automate de pe aeroport, scrie Agerpres.

"Aceasta politica se refera la apa potabila aflata intr-o cutie sigilata, punga, sticla sau in alt recipient de unica folosinta cu o capacitate de 1 litru sau mai putin", a precizat SFO pe Twitter.