"Impreuna cu Metrorex si CFR, vom implementa incepand din aceasta toamna programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea sa se adreseze atat companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar si societatilor care au fost create de catre UAT-uri, precum si firmelor private", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, un locuitor din Bucuresti sau Ilfov va putea folosi acelasi bilet si pentru calatoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar si cu microbuzele care asigura transportul pe traseele din Bucuresti catre localitatile din judetul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB, a sustinut Firea.

Ea nu a dat, insa, alte detalii despre tichetul unic de transport.

Anuntul a fost facut la festivitatea de semnare a acordului de constituire a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov, formata din reprezentanti ai CGMB, ai Consiliului Judetean Ilfov si ai consiliilor locale, care va asigura si monitoriza transportul in comun in Bucuresti si Ilfov.

Sorin Chirita, city managerul Capitalei, a explicat pentru News.ro ca proiectul tichetului unic de transport va fi implementat treptat, prin colaborari cu societatile de stat si private, respectiv RATB, CFR, Metrorex si cu firmele de transport cu microbuze, urmand sa existe o singura societate, pentru inceput RATB, care sa incaseze banii si sa deconteze celorlalte societati.