„Probabil va fi adus in Romania si nu va inceta, in ciuda a tot ce a faptuit, sa se prezinte ca un luptator, ca un martir al luptei cu binomul, cu sistemul si cum ii mai spun atat de dl. Ghita cat si de acolitii lui, televiziunea personala”, a spus Cristian Tudor Popescu, intr-o intercentie telefonica la Digi24.

„Intrebarile care se pot pune la cald: ce contributie au organele de urmarire romanesti? Daca aceasta contributie este zero si este vorba doar de agenti internationali sau sarbi? Daca dl. Ghita, asa cum a fost prisn de febra dezvalurilor, daca va spune cum a reusit si cu ajutorul cui, sub ochii tuturor organelor in drept. E posibil sa mai faca niste ziceri care sa le depaseasca in spectaculozitate pe cele facute la televiziunea sa”, a mai spus jurnalistul.

„Acest om aflat sub atatea dosare a parasit Romania, nu a fost prins in Romania, ci in strainatate, ceea ce insemna ca a facut de ras intreg sistemul din Romania. Sa raspunda Politia de frontiera, politistii de interior, SRI, SIE si asa mai departe”, a precizat el.

„El a fost capturat acum in mod intamplator, s-a legitimat cu acte false, comitand inca o infractiune. Daca nu se legitima cu acte false era prins? Probabil nu. Vreau sa stiu in ce consta contributia politistilor romani la prinderea lui Ghita”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Sebastian Ghita a fost prins la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Politia romana anunta ca a colaborat cu autoritatile din zece state pentru capturarea fostului deputat.