Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta - Serviciul Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere si ai Sectorului PF Negru Voda, cu sprijinul colegilor din Giurgiu, au desfasurat, miercuri, o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a traficului de migranti, potrivit unui comunicat publicat vineri de Garda de Coasta.

Vineri in jurul orei 2:00, politistii de frontiera de la Negru Voda au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune o masina care a trecut ilegal frontiera din Bulgaria in Romania, pe camp, continuandu-si deplasarea in interiorul tarii.

"Imediat, a fost declansata o actiune operativa, politistii de frontiera monitorizand autoturismul. Astfel, s-a constatat ca, pe raza localitatii de frontiera Pecineaga, soferul masinii s-a intalnit cu alte persoane aflate in trei autovehicule inmatriculate in Bulgaria si, ulterior, s-au deplasat pana in apropierea unei liziere. Politistii de frontiera au observat ca din liziera au iesit mai multe persoane care s-au urcat in doua din cele patru autovehicule, fapt pentru care au intervenit pentru prinderea in flagrant a acestora", se arata in comunicatul citat de HotNews.

In autoturisme au fost descoperiti 19 cetateni irakieni, dintre care 8 adulti si 11 minori, acestia fiind insotiti de cinci cetateni bulgari, cu varste cuprinse intre 29 si 39 si de ani.