Pe tot parcursul zilei de marti, detinutii au continuat protestele declansate cu o seara in urma, unii dintre ei spunand ca vor recurge la forme mai dure daca nu vor fi luati in seama.

”Murim sau traim, nu avem nimic de pierdut. Sa vina doamna Pruna, ministrul Justitiei, sa vada ce este la Iasi. Nu suntem condamnati la moarte, am gresit, executam pedeapsa, dar sa nu se poarte asa cu noi, sa nu ne omoare. Nu vom ceda, iar situatia poate degenera. Decat detinut, mai bine in mormant”, a declarat un detinut prin telefon unui ziar local, potrivit NEWS.ro.

In cursul dupa-amiezii de marti detinutii au scandat impotriva conducerii Penitenciarului Iasi, cerand demisia sefului unitatii, Marius Vulpe. O parte dintre ei au stat cateva ore pe un acoperis din curtea unitatii.

”Este lagar de exterminare aici, mancarea este proasta, iar daca vrei sa faci o reclamatie, ni se tranteste usa in nas. Ne mananca paduchii si plosnitele”, spune acelasi detinut.

Conducerea Penitenciarului Iasi nu a mai oferit nicio informatie privind situatia din unitate.

Detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi au reluat, marti dimineata, protestele din seara precedenta, nemultumiti de conditiile de detentie, dar si de atitudinea "dictatoriala” a conducerii unitatii, reclamand ca adesea sunt batuti de catre gardieni. Detinutii au dat foc unor saltele si au amenintat ca intra in refuz de hrana.