Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a ajuns vineri dimineata la Parchetul General unde a fost chemat pentru a lua la cunostinta acuzatia de spalare de bani si pentru a a da o declaratie.

Traian Basescu este cercetat pentru spalare de bani, in legatura cu achizitionarea unui teren din zona Baneasa, o tranzactie realizata de fostul sef al statului in anul 2000, in urma careia Traian Basescu a achizitionat un teren la un pret sub nivelul pietei, pe care ulterior l-ar fi vandut catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu.

Terenul, situat pe Aleea Privighetorilor din zona Baneasa a avut doi cumparatori. Unul a fost Traian Basescu, iar cel de-al doilea, omul de afaceri Costel Casuneanu, diferenta de pret fiind insa mare intre cele doua tranzactii. Mai precis, Traian Basescu a platit un pret de circa patru ori mai mic decat Casuneanu, scrie MEDIAFAX.

Dupa doi ani, fostul presedinte a vandut terenul din zona Baneasa catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu, de aceasta data la pretul pietei.

Dosarul a fost inchis in anul 2012 si redeschis, la cererea Parchetului General, in anul 2015.